Het is een onrustige tijd. Hoewel mijn baan opzeggen en mijn dromen achterna gaan de beste beslissing is die ik ooit voor mezelf genomen heb, moet ik er een vorm voor vinden. Ik moet balans zien te brengen in het zorgen voor mezelf — mentaal en fysiek — en het naar buiten brengen van dingen die er voor mij toe doen en die ik de wereld mee wil geven. Maar hoe doe je dat? Hoe krijg je je leven op orde?

Tijdens deze zoektocht kom ik speciale mensen tegen of breng ik weer eens tijd door met mensen die ik uit het oog verloren was. De wijsheden die ze me meegeven deel ik in de hoop dat jij er ook wat aan hebt. Zo kun jij misschien ook opnieuw beginnen op je 25ste.


Met een grijns van oor tot oor vertelde ik haar hoe het me de afgelopen maanden vergaan was. Ik vertelde hoe het voelde om de controle over mijn leven weer terug te hebben. Hoe, omdat ik een belangrijke beslissing voor mezelf genomen had, ik iedere kamer nu stralend binnenloop. Niet omdat ik per se een goede dag heb, maar omdat iedere dag nu veel lichter voorbijgaat. Ook vertelde ik dat mensen nu anders op me reageren. Dat ik op de een of andere manier mensen naar me toe krijg in plaats van achter hen aan te lopen in de hoop dat ze me tegemoet willen komen in mijn dromen.

Ze liet me geduldig uitpraten en vertelde me toen hoe zij ooit voor haarzelf begonnen was. Met kalm zelfvertrouwen en een even brede grijns als de mijne vertelde ze me hoe ze een plannetje bedacht had om haar dromen na te kunnen jagen. Ze was begonnen met iedere week een extra dag vrij te nemen van werk. Op die vrije dag schreef ze de ene week brieven, de volgende week belde ze na en die daarna had ze afspraken met de mensen die ze te pakken probeerde te krijgen. Ze ging er zitten, legde uit wat ze wilde bereiken en kreeg een nee te horen.

Vanaf de andere kant van de tafel zochten ze naar hart en ziel. Ze zochten naar lichtjes in haar ogen en gelukkige grijnzen die onderdrukt werden. Het meest nog zochten ze naar een mens met zelfvertrouwen en passie voor hetgeen ze probeerde te verspreiden. Wat ze echter zagen was iemand die comfort had leren kennen. Ze had te veel om op terug te vallen en ging daarom niet vol voor de dingen die ze wilde. En dat zagen ze.


S O M S   I S   H E T   B E T E R   J E   O U D E   S C H O E N E N  
W E G   T E   D O E N   V O O R   J E   N I E U W E   H E B T .

 

Soms is het beter om opnieuw te beginnen

Soms is een sprong in het diepe precies wat je nodig hebt om je eraan te herinneren wat ertoe doet. Als je alles te verliezen hebt worden je ideeën namelijk je meest waardevolle bezit. Jouw unieke kijk op de wereld wordt dan hetgeen dat je een ander duidelijk moet maken, jouw ding moet aanstekelijk worden zodat anderen het ook tot leven willen zien komen. En de enige manier om ervoor te zorgen dat jij hetzelfde wilt als ik, is voor mij om met volle overtuiging een wereld te schetsen waar jij je in kunt vinden. Als me dat lukt is de eerste klinker op mijn pad gelegd. Dus: hoe krijg je je leven op orde op je 25ste? Durf opnieuw te beginnen.

Veel succes,

veel liefs,

Edivania

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren