Waarom je NU een Traveler’s Notebook nodig hebt

Niet heel lang geleden besloot ik mijn traditionele Bullet Journal op te geven en de overstap te maken naar het Traveler’s Notebook systeem. Voor iedereen die benieuwd is naar dit systeem en er misschien zelf mee aan de slag wil, heb ik hieronder een uitleg, de spullen die ik gebruik en een handig filmpje.

Wat is een Traveler’s Notebook?

Een Traveler’s Notebook is een kaft die verschillende notitieboekjes bij elkaar houdt. De kaft beschikt over elastieken in de rug waar je de notitieboekjes in kunt schuiven. Deze zijn dus ook weer makkelijk te verwisselen op het moment dat ze vol zijn. Zo kun je je kaft telkens hergebruiken en hoef je alleen maar de zogeheten inserts te kopen.

De populairste Traveler’s Notebook kaften worden gemaakt door het merk Midori. Zij verkopen verschillende leren kaften, inserts en accessoires waarmee je je Traveler’s Journal helemaal kunt personaliseren. Denk bijvoorbeeld aan een zakje voor in je kaft: zo kun je belangrijke kaartjes, aantekeningen en pasjes nooit meer misplaatsen.

Ik heb uiteindelijk voor deze methode gekozen omdat ik een flexibelere Bullet Journal wilde. Ik wil namelijk een plek hebben waar ik álles kan vastleggen en organiseren, zowel werk als persoonlijke dingen en aantekeningen. In een Traveler’s Notebook systeem kan ik voor iedere categorie een ander boekje toevoegen en heb ik alles toch bij elkaar. Ook handig: omdat je de notitieboekjes makkelijk in en uit de kaft schuift kun je ze er ook uit halen op het moment dat je wat langere aantekeningen maakt of bezig bent aan je nieuwe monthly setup.

Mijn vegan kurklederen Traveler’s Notebook

Omdat ik geen echt leer wilde voor mijn kaft besloot ik op Etsy te zoeken naar veganistische alternatieven. Ik wil namelijk wel de stevigheid van een leren kaft, maar niet het schuldgevoel of de geur. Al snel kwam ik terecht op de winkel CadenetaNotebooks.

Deze dame maakt verschillende Fauxdori’s (nepleren Midori’s dus), inserts en nog veel meer. Ik heb heel lang getwijfeld tussen verschillende kaften (deze, deze en dees) en besloot uiteindelijk voor de kurken kaft te gaan. Op het moment dat ik dit schrijf heb ik de kaft nog niet besteld (we wachten op payday \o/), maar ik kan niet wachten tot hij eindelijk binnen is. Zodra ik ‘m heb zal ik je laten zien hoe ik ‘m zal gebruiken en laat ik je meteen weten hoe het is om een kurklederen product te hebben. Ik ben zelf namelijk ook heel benieuwd.

Edit: inmiddels heb ik de kaft binnen! Bekijk mijn beoordeling en eerste indruk van de kurklederen Fauxdori hier.

Ik heb overigens eerst de beoordelingen gelezen om zeker te weten dat het product voldoet aan mijn verwachtingen. Blijkbaar is het kurkleer soepel en stevig, iets wat ik eerlijk gezegd niet verwacht had.

Een ander voordeel van de Traveler’s Journal dat voor mij van belang is, is het feit dat je de kaft telkens kunt hergebruiken. Ik ben dol op notitieboeken en mijn hele huis staat er vol mee, maar ik bedacht me dat het vast een stuk milieuvriendelijker is om alleen de binnenkant te kopen. De inserts die ik gekocht heb zijn ook helemaal van papier (inclusief de kaft dus). Ben ik dan klaar met een boekje en heb ik alle belangrijke dingen eruit gehaald, dan is hij zo weer te recyclen.

Bekijk Boho Berry’s Traveler’s Notebook filmpje voor een eerste indruk!

Wil je weten of een Traveler’s Notebook wat voor jou is? Bekijk dan dit filmpje van Boho Berry om te zien wat het systeem precies inhoudt en wat je ermee kunt doen. Zodra ik mijn eigen Traveler’s Notebook binnen heb, zal ik mijn beoordeling met jullie delen.

Veel succes,

Veel liefs,

Edivania

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

← Vorig artikel

2 Reacties

 1. anifee

  Is het niet heel onpraktisch om in een travelers notebook te schrijven met al die
  losse inserts? Gaat het niet allemaal schuiven enzo?

  • Edivania Lopes Duarte

   Hoi Anifee,

   Bedankt voor je bericht!

   Ik haal persoonlijk de insert die ik gebruik uit de TN om erin te schrijven. Als ik klaar ben doe ik die terug in de hoes. Ben jij onderhand al overgestapt op een travelers notebook of gebruik je een ander systeem voor plannen/schrijven/gedachten op een rijtje zetten?

   Groet,

   Edivania

Laat een bericht achter!