Hoewel ik tevreden was met mijn Bullet Journal, bleef ik tegen één ding aan lopen: hij is simpelweg te groot. Ik plande mijn dagen uit in een A5+ (L) Nuuna Voyager. Wat een goed notitieboekje is waar ik heel blij mee ben: het papier is lekker glad, de kaft is gemaakt van gerecyclede jeans (dus wat duurzamer!) en de elastieken band is ideaal.

Heb je bijvoorbeeld geen zin om een tas mee te nemen, maar wil je wel wat dingetjes bij je hebben, dan heb je door die band alles compact bij elkaar. Ik doe er altijd mijn telefoon en oordopjes, een potlood, pen en gum in. Het boekje bestaat overigens ook in een kleiner formaat, de Nuuna Voyager M.

Omdat mijn Nuuna zo groot is, zag ik er echter steeds meer tegenop erin te schrijven. Ik vond dat ik iedere pagina moest vullen en als ik dat niet deed wilde ik er niet in kijken. Deed ik dat wel, dan werden mijn eigen tekeningen en quotes me te veel en gebruikte ik de pagina niet meer omdat hij niet overzichtelijk was. Ik blijf het boekje wel gebruiken, maar waarschijnlijk voor schetsen en schrijfsels die niet per se overzichtelijk moeten zijn.

Mijn allereerste Traveler’s Notebook!

Ik besloot dus over te stappen op het Traveler’s Notebook systeem. Hierbij koop je een kaft met elastieken in de rug. In de elastieken kun je verschillende schriftjes kwijt en het is dus makkelijk om meerdere dingen (werk, school, privé, etc.) van elkaar gescheiden te houden terwijl je alles nog steeds overzichtelijk op dezelfde plek kwijt kunt.

Wil je meer weten over Traveler’s Notebook? Kom dan later (Edit: lees hier alles over mijn nieuwe Traveler’s Notebook!) even terug voor een uitgebreidere uitleg. Je ziet dan meteen op welke kaft ik aas en wat er nou zo handig is aan het systeem. Voor nu kun je hieronder kijken naar hoe ik mijn nieuwe Bullet Journal opzet. Wil je geen filmpje meer missen? Abonneer je dan op Edie’s Big Plans op Youtube en klik op het belletje. Zo krijg je alles wat ik plaats meteen in je inbox.

Bekijk snel mijn nieuwe Traveler’s Notebook Setup!

Veel succes,

veel liefs,

Edivania

BewarenBewaren