Plan met me mee! Juli 2017 Bullet Journal Setup

Plan met me mee! Juli 2017 Bullet Journal Setup

Een nieuwe ronde betekent nieuwe kansen! Om ervoor te zorgen dat ik het maximale uit iedere maand haal, zet ik aan het begin van elke maand mijn Bullet Journal op. Zo kan ik alles goed op een rijtje krijgen en heb ik m’n doelen weer helder voor ogen. Ook kan ik zo bijhouden hoe het met mij gaat en of ik wel genoeg tijd voor mezelf neem.

Heb je nog nooit van een Bullet Journal gehoord en ben je na het zien van de mijne nieuwsgierig naar hoe het werkt, bekijk dan snel even het filmpje van de bedenker, Ryder Carroll. Zelf zal ik binnenkort een langere uitleg plaatsen zodat je precies weet hoe het werkt, wat je ermee kunt en waarom ik er dol op ben. Blijf dus in de buurt! Tot die tijd kun je even over mijn schouder meekijken.

 

Hallo, juli - EdivaniaLopes.nl

 

Juli 2017 Maandoverzicht en doelen - EdivaniaLopes.nl

 

De eerste pagina’s van de nieuwe maand gebruik ik altijd voor een overzicht. Hier schrijf ik mijn afspraken  e.d. op zodat ik later, bij het invullen van mijn weekoverzichten, precies weet wat ik allemaal te doen heb.

Daarnaast formuleer ik voor elke maand doelen. Dit zijn doorgaans “mini-doelen” die me moeten helpen grotere dingen te bereiken die ik voor het jaar gepland heb. Het idee is om het allemaal behapbaar op te schrijven zodat ik niet overweldigd raak en de maand vol goede moed inluid.

 

Juli 2017 Gewoontes - EdivaniaLopes.nl

 

Om bij te kunnen houden hoe goed ik voor mezelf zorg, maak ik altijd een overzicht van mijn gewoontes. Dit zijn dingen die ik wil (yoga/pilates) en moet (1800 ml water) doen om mezelf gezond en gelukkig te houden. Zodat het er allemaal leuk uit blijft zien zonder dat de pagina overvol raakt, heb ik voor iedere gewoonte een symbool bedacht dat ik achter de dag van de maand schrijf op het moment dat ik die uitgevoerd heb. Aan het einde van de maand zal ik dus een rebus overhouden waaruit ik kan ontcijferen hoe goed ik op mezelf gelet heb en wat ik kan verbeteren.

 

Juli 2017 Budget - EdivaniaLopes.nl

 

Je kent het wel: je kijkt een aantal dagen nadat je je loon ontvangen hebt op je bankrekening en hebt al aanzienlijk minder geld dan gedacht. Ik kan je niet vertellen hoe je dat gat in je hand dicht, maar bovenstaande foto is een makkelijk voorbeeld om de schade te beperken. Ik hou hier bij welke rekeningen ik al betaald heb en welke eraan komen. Verder hou ik ook bij hoeveel ik per week uitgeef en of ik over m’n budget heen ga of niet. Mocht het zo zijn dat ik een uitschieter heb, dan moet ik de week erop helaas met wat minder centen rooien.

 

Juli 2017 Aantekeningen - EdivaniaLopes.nl

 

Het komt maar zelden voor dat ik een dag niet fanatiek van alles neerpen. Daarom hou ik altijd minstens twee pagina’s per week leeg zodat ik in de trein of op dat bankje in het park m’n ideeën kwijt kan. Niet een hele interessante pagina om naar te kijken, maar wel ontzettend handig!

 

Juli 2017 Weekoverzicht - EdivaniaLopes.nl

 

Dit is mijn weekoverzicht. Omdat het voor mij heel moeilijk is om me te concentreren als er te veel gebeurt, is mijn weekoverzicht er altijd een zonder poespas. Als je op Pinterest en Instagram zoekt op “Bullet Journal” vind je heel veel prachtige voorbeelden. Er zijn mensen die hele kunstwerken reproduceren en die van hun BuJo een fotogeniek organisatiewonder maken.

Ik heb ontdekt dat dat voor mij niet werkt. Als ik wil tekenen doe ik dat ergens anders in en zodra ik me ergens goed op moet richten moet alles zo net en overzichtelijk mogelijk zijn. Uiteraard vind ik het fijn als iemand me een hart onder de riem steekt en om die reden voeg ik altijd een uitspraak toe aan mijn weekoverzichten. En ja, Zig Ziglar was een echt persoon.

Ik hoop dat je het leuk vond om even mee te kijken! Naarmate de maand verstrijkt zul je op Pinterest kunnen vinden hoe mijn pagina’s opgevuld worden en wat allemaal wel werkt en wat niet.

Binnenkort zal ik een verdere uitleg plaatsen van het BuJo systeem en je meteen wat handige tips en websites geven voor jouw eerste poging.

 

Veel succes,

Veel liefs,

Vany

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.