Over

Deze blog is bedoeld voor iedereen die iets anders wil, maar niet weet waar te beginnen. Hij is voor de mensen die eindelijk de moed verzameld hebben om het leven naar hun hand te zetten. Voor de mensen die hun droombaan najagen, die los willen breken uit relaties en conventies waar ze niet achter staan en die doorhebben dat het grootste obstakel tussen henzelf en alles wat het hartje begeert tussen je oren zit. Simpel gezegd:

 

Missie - Edivania Lopes.nl

 

Het is 2018; de wereld wordt steeds sneller en beter en we hebben nog nooit zoveel mogelijkheden gehad als nu. Waarom is het dan zo dat zo ontzettend veel van ons nog steeds bezig zijn met dingen die we niet willen doen? We houden banen die we niet willen, wonen in huizen die meer vertellen over de invloed van sociale media op onze levensvisie dan over onze persoonlijkheden en we blijven omringd met mensen die we liever kwijt dan rijk zijn.

De enige manier om dit te veranderen is om je schouders eronder te zetten en te beginnen te bouwen aan het leven dat je wilt, in plaats van het leven waarvan je denkt dat je het zou moeten hebben. Daarom zul je hier artikelen vinden over hoe je je eigen geluk maakt, over hoe je je productiviteit vergroot en kun je af en toe even ontspannen door een van mijn korte verhalen of indrukken te lezen. Ook krijg je elke maand de kans om over mijn schouder mee te kijken in mijn Bullet Journal en geef ik je handige tips en inspiratie voor het bijhouden en personaliseren van de jouwe.

Ikzelf ben een internetkindje dat in al haar mogelijkheden zwakte begon te zien. Ik heb altijd ontzettend veel druk op mezelf gelegd om beter en anders te zijn dan de mensen om me heen en om uit te blinken in alles waar ik aan begon – of ik er passie voor had of niet. Als dochter van twee immigranten heb ik altijd het gevoel gehad dat ik mezelf nog meer moest bewijzen dan de rest, al heeft mijn omgeving dat vast anders gezien. Nu ik eindelijk de moed heb verzameld om m’n eigen weg te kiezen, om geluk boven aanzien te stellen, zie ik nieuwe mogelijkheden. Ik ben trots op de dingen die ik maak omdat die iets over mij vertellen, in plaats van over een vaardigheid waar ik nauwelijks waarde aan hecht.

Op een gegeven moment besloot ik dus opnieuw deel te nemen aan het leven, maar op een andere manier. Ik wilde nee zeggen wanneer ik er zin in had en durven vragen om de dingen die ik wil. Tot nu toe heeft het me veel goeds gebracht en dat heeft me doen inzien dat met oogkleppen op aan je eigen toren bouwen niet het antwoord is. Het is een neiging die velen van ons hebben en ik denk ook dat het iets is wat moeilijk te veranderen is, maar ik denk niet dat het onveranderlijk is. Je moet er alleen net iets anders tegenaan kijken.

Ik vind het leuk om nieuwe dingen te ontdekken en uit te proberen. Zo vul ik mijn dagen met het lezen van artikelen en boeken en met het bekijken van filmpjes die me sterker moeten aarden in mezelf. Ik heb ook niet alle antwoorden; ik kan je niet vertellen wat je gelukkig zal maken. Ik kan je echter wel de hulpmiddelen aanreiken die ik zelf gebruik – een lijst die met de dag langer wordt – in de hoop dat het jou ook meer richting en rust zal geven. Zodra ik met mijn handen in het haar zit, zal ik een discussie openen en vol verwachting uitkijken naar wat jij in te brengen hebt. Samen weten we immers meer en in de hedendaagse gedigitaliseerde samenleving lijkt het me belangrijker dan ooit voor ons om samen te komen. Om elkaar op te zoeken, discussies aan te gaan en te vinden wat ons verbindt.

Waarom ik je dit allemaal vertel? Omdat ik ook zoek naar contact. Ik heb ook door dat we allemaal steeds verder van elkaar af staan. Mijn passie is schrijven, wat dus betekent dat het overbrengen van gevoelens en gedachtes, dat het communiceren met anderen, iets is waarvan ik het niet kan helpen het te doen. Dat is wie ik ben. Ik ben dat nieuwsgierige kind dat soms net een vraag te ver gaat en de bomenknuffelaar die zich ervoor schaamt dat haar nagellakcollectie zo groot is. Ik ben een mens, en dat is oké – geweldig zelfs, maar dat wil niet zeggen dat alles te vergeven valt, dat ik op een bepaalde leeftijd stop met groeien en ontwikkelen of dat ik mezelf achterop kan stellen door dezelfde excuusjes dag in dag uit te opperen. En dat is waar ik aan werk.

 

Hallo - Over Mij - EdivaniaLopes.nl

 

Ik ben Edivania: boekenwurm, Master of Arts, katteneigenares en pizzaliefhebber. En ik wil dat wij gelukkig worden. Dus kom op, zet je schouders eronder! Niet geschoten is immers altijd mis.

Veel succes,

Veel liefs,

Edivania

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.